Omschrijving

Schalkhaar/Deventer ligt aan de oever van de IJssel in het vakantiegebied Salland, tussen Nationaal Park De Hoge Veluwe en Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Het gebied kenmerkt zich door weidse uiterwaarden, het prachtige coulisselandschap, een bos- en heiderijke heuvelrug en mooie natuurreservaten.

De tenten van locatie Het Wesselink liggen aan een bosrand. Met vrij uitzicht over de weilanden, waarin onze koeien dagelijks grazen. In de vroege ochtend of tegen schemering maken de koeien plaats voor de reeën, die je dan met enige regelmaat kunt zien. Het bos achter de tenten is een mooie plek om te wandelen, hutten bouwen, in bomen klimmen (pas op dat je er niet uitvalt), vogels te spotten en konijntjes te zien rennen. En natuurlijk lekker swingen in onze reuzenschommel.
Vanuit onze locatie kun je heel goed je hardlooprondje maken, zonder dat je gehinderd wordt door gemotoriseerd verkeer. Pak ook eens de benenwagen ( wandelen), een fiets of mountainbike. Achter onze locatie ligt een uitdagende mountainbike route. Op minder dan 2 km ligt restaurant NUNU. Dit is de plek voor een kop koffie met zelfgemaakte appeltaart. Vers bereide biologische gerechten en een bijzonder mooie speeltuin voor de kleintjes met regelmatig leuke activiteiten.

Salland staat bekend om de Sallandse asperges. In de maanden april-mei-juni zijn bij diverse aspergetelers in de buurt verse asperges zo van het land te koop.
Hanzestad Deventer ligt aan de rivier de IJssel. Een hele mooie stad, met historisch centrum. Aan het plein bij De Waag, kun je één van de vele gezellig terrasjes pakken, nadat je met de kinderen het Speelgoed en Blikmuseum hebt bezocht. Of misschien een GPS tocht door de binnenstad hebt gedaan. Er is zoveel te beleven en mee te maken in deze veelzijdige stad. Mooie en gratis toegankelijke evenementen zijn Deventer op Stelten (1e weekend van juli) of de bekende Deventer Boekenmarkt (1e zondag van augustus) en in de zomermaanden elke zaterdag Brocante aan de IJssel. Wil jij een kijkje nemen bij Henk en Margriet bij Het Wesselink?

Overige informatie

Wifi aanwezigNiet aanwezig
Huisdieren toegestaanJa
BroodserviceJa
Ligging In het bos

Beoordeling

Reactie toevoegen