Omschrijving

Midden in de Betuwe vind je Hoeve de Pippert. In de Uiterwaarden van de Waal zijn mooie struin- en wandelroutes. Ook zijn er fietsroutes met het pontje en op de Linge is het mogelijk om geweldige kanotochten te maken. De boerderij ligt op slechts een half uur rijden van Utrecht.

Hoeve de Pippert bestaat al sinds de 16e eeuw, de oude boerderij is in 1840 opgebouwd. Tegenwoordig is het een modern grootschalig melkveebedrijf. De boerenfamilie melkt rond de 180 koeien en heeft nog ongeveer 130 stuks extra jongvee. Er zijn ook veel loslopende kippen, je kunt hier overal eieren vinden! Voor de kinderen is de mogelijkheid de boer te helpen bij het voeren van de kalfjes.

Naast de BoerenBed tenten wonen er een aantal dieren zoals een geit en een paard, die verzorgd en geaaid kunnen worden! Achter de koeienstal vind je de Slinger-schuur waar je kunt slingeren, springen en ravotten in het hooi. Naast de boerderij ligt het Mariabos, waar spannende ontdekkingstochten en hutten gemaakt kunnen worden. Op de boerderij is een extra groepstent aanwezig. Hier kun je gezellig met z’n allen rond het open vuur zitten en spannende verhalen met elkaar delen.

Hoeve de Pippert ligt tegenover Kasteel Ophemert. De lanen en wandelpaden rond het kasteel en landgoed zijn het ontdekken waard. De boer neemt je graag mee met de tractor en kar op een Boeren Buutenrit door de omgeving. Deze eindigt in het natuurgebied de Steendert met een kleine picknick. Zo zie en leer je nog eens wat over dit bijzondere stukje Nederland!

Overige informatie

Wifi aanwezigAanwezig gratis
Huisdieren toegestaanJa
BroodserviceJa
Ligging Landelijk gelegen

Beoordeling

Reactie toevoegen