Omschrijving

Deze groene camping heeft ruime plaatsen en is gelegen in de bossen van Tronçais, of beter gezegd: ‘La Forêt de Tronçais’.

Het is het grootste wilde eikenbos van West-Europa en beroemd om de hoge kwaliteit wijnvaten die er vandaan komen. Er leven maar liefst meer dan 90 soorten vogels, en is daarom geliefd bij vogelspotters. In het bos kunt u wandelen, crossfietsen en paardrijden en onder begeleiding van een medewerker van de camping worden er ‘educatieve’ wandelingen georganiseerd.

De camping heeft 60 plaatsen die voorzien zijn van water en 10 amp. elektriciteit en dan zijn er nog 20 grote plekken verspreid over 2 ha voor de wildkampeerders Er worden enkele volledig ingerichte tenten en enkele Mobil Homes verhuurd.

De douches, wastafels en wc’s zijn allemaal in cabines. Naast afwasbakken met warm en koud water zijn er ruimtes om de kleding te wassen en om uw baby te wassen en verschonen. Tevens vindt u er cabines voor minder validen.

Nabij het heerlijke zwembad is er een bar/kiosk met overdekt terras en gratis wifi, waar in het hoogseizoen vers brood verkrijgbaar is. ’s Avonds worden er kaas-en-wijn sessies gehouden of kampvuurtjes met marshmallows.

In de receptie vindt u een massa toeristische folders en een bibliotheek met boeken in diverse talen.

Op de speelterreinen kan men voetballen en volleyballen, er is een basketbalkorf en er is zelfs een 9-holes voetgolfcourse. De kleinste gasten vermaken zich met de zandbak, duikelrek, klimnet, boomhut, en speelhuisjes. De teenagers (vanaf 13 jr.) hebben hun eigen hangplek met tafelvoetbal, PS2 en Wii.

 

De omgeving:

Het gebied is bekend als ‘La France profonde’ of ‘het diepe Frankrijk’, want zo wordt deze regio, die nog niet bedorven is door massatoerisme, genoemd.

Het prachtig glooiende landschap is rijk aan geschiedenis met zijn vele kastelen, kloosters, kathedralen, middeleeuwse stadscentra en eeuwenoude dorpen.

Op 5 km afstand ligt Saint Bonnet-Tronçais voor de eerste levensbehoeften: enkele winkels, een café-pizzeria, postkantoor en zelfs een huisarts. Er zijn een aantal uitstekende restaurantjes in de nabij omgeving.

De vele kleine weggetjes nodigen uit om een fietstocht te maken en het zwemmeer met strandje en speeltoestellen is slechts 5 km van de camping. Ontdek ook de mogelijkheid om te vissen in de grote rivieren of in een van de vele étangs.

Wat dacht u van Middeleeuwse feesten, brocantes, weekmarkten, oldtimershows, antiekmarkten, open-atelierdagen en nog veel meer, welke met regelmaat worden georganiseerd. Zo is er bijv. eind augustus in Braize de superleuke ezelmarkt ‘Fête aux ânes’ met vele activiteiten rondom.

Voor de meer avontuurlijke bezoeker is er de mogelijkheid om te kajakken of in een avonturenpark aan lange kabels naar beneden te suizen.

 

Waar vindt u de camping:

Camping Champ de la Chapelle is een ruime en rustige familiecamping in het eikenwoud La Forêt de Tronçais, precies in het midden van Frankrijk. U toets het dorpje ‘Braize’ in in uw routeplanner en vanaf daar volgt u eenvoudigweg de borden, via het idylische kerkje, naar de camping.

Gemakkelijk bereikbaar vanaf de snelweg A71. De camping is de perfecte basis voor een ontspannen vakantie.

Overige informatie

Wifi aanwezigAanwezig gratis
Huisdieren toegestaanJa
BroodserviceJa
Ligging In het bos

Beoordeling

Reactie toevoegen