Omschrijving

Camping La Motte ligt, voor de echte liefhebbers van natuur, ruimte en rust, vlakbij het dorp Montguyon in het uiterste zuiden van de Charente-Maritime op het punt waar de departementen Charente, Gironde en Dordogne samenkomen.

De klassering hebben we bewust beperkt tot één ster, maar als u er meer wilt hoeft u ‘s avonds alleen maar naar boven te kijken. De nadruk ligt bij ons op rust en ontspanning, niet op entertainment.

Steeds vaker wordt camping La Motte gebruikt als uitvalsbasis voor diverse trips naar toeristische attracties en interessante steden in de regio waarbij men na een drukke dag weer terugkeert naar de zalige rust van de camping. Ook vakantiegangers op doorreis naar Spanje en Portugal weten de camping goed te vinden omdat die op zo’n 10km van de tolvrije 4-baans doorgaande route (N10) ligt.

Wij houden van rust en ruimte, reden waarom de 45 kampeerplaatsen gemiddeld zo’n 200m² groot zijn. De 14 mobil-homes, die ietwat apart staan, staan ieder op een perceel van bijna 300m². Ze hebben allemaal 2 slaapkamers en zijn ingericht voor 4 personen.

Op onze website staan diverse wandelingen (van een half uurtje tot ruim 4 uur) en heel wat fietstochten (van 12km tot 50km) in 4 talen beschreven. Ze starten alle bij de ingang van de camping en gaan over rustige weggetjes en paden. Vaak hebben we onderweg een rustpunt in de vorm van een restaurant of terras voorzien. De beschrijvingen op de website zijn gelardeerd met vele foto’s.

Ook natuurliefhebbers (o.a. vogelaars) kunnen hun hart hier ophalen. Op de welkomstpagina staan heel wat foto’s die Jaap Nispeling in de zomer van 2016 gemaakt heeft op en rond de camping.

Om de rust te waarborgen hebben wij bewust geen animatie en geen zwembad. Wel is er op enkele kilometers een prachtig zwemmeer (Lac Beau Vallon) met openlucht-restaurant We hebben een paar verschillende fietsroutes daarheen en een van de langere komt er ook langs.

 

 

Beoordeling

Reactie toevoegen