Omschrijving

Rose de Provins (Rosa Gallica) staat voor Franse Roos. Wij hebben deze naam gekozen vanwege onze achternaam en omdat de roos symbool staat voor de liefde.

Wij, Gertjan Roos en Marinel Vos hebben in 2007 besloten om Nederland te verlaten en in 2008 te verhuizen naar Frankrijk. Wij woonden 20 jaar in Lienden (in de Betuwe) en hadden daar een kleine boerderij.

Daarnaast had Gertjan een eigen klussenbedrijf en waren we in het bezit van 1 ha. grond met een kersenboomgaard. Bij onze boerderij hadden we een pruimenboomgaard, een grote moestuin en een aantal schapen en kippen. Natuurlijk ontbraken ook de honden en katten niet

Onze droom is altijd geweest een kleine camping te beginnen in de natuur. En dus zijn we op zoek gegaan om dit te kunnen realiseren. We zijn er in geslaagd in de Bourgogne een boerderij te kopen waar voldoende grond bij is om een mini-camping te beginnen. En ruimte genoeg in de stal om een gîte te bouwen.

Helaas loopt het in het leven niet altijd zoals we zouden willen. Marinel is in januari 2015 overleden, samen hebben we besloten dat als dit zou gebeuren ik zou proberen onze droom voort te zetten. De komende jaren wil ik gaan proberen om iets nog mooiers te maken van wat we samen zijn begonnen.

Bourgogne is verdeeld in vier departementen: Yonne, Côte-d’Or, Saône-et-Loire en Nièvre. Precies in het midden ligt het natuurgebied de Morvan.

Onze boerderij ligt in het gehucht “Les Ligerons d’en Haut”, gemeente Gien sur Cure, in het natuurpark de Morvan, departement Nièvre. Gien sur Cure ligt op ongeveer 750 kilometer van Utrecht. Het natuurpark de Morvan ligt op ongeveer 250 kilometer ten zuid-oosten van Parijs.

Via deze website wil ik u op de hoogte stellen van onze camping en gîte. Ik hoop u voor een ontspannen vakantie te mogen ontmoeten op onze camping of in onze gîte.

Overige informatie

Wifi aanwezigAanwezig gratis
Huisdieren toegestaanJa
BroodserviceJa
Ligging Op een berg

Beoordeling

Reactie toevoegen