Omschrijving

In het dorp Mariahout in de provincie Noord-Brabant vind je boerderij Het Hertenkamp. De tenten hebben, via de weilanden, uitzicht op een bos dat in de volksmond ’t Hertenkamp wordt genoemd. Dit is een verzamelplaats voor de herten die in de omgeving leven. Regelmatig zie je deze hertjes nog door de weilanden huppelen.

Boer Jos verzorgt het jongvee op de boerderij tot volwassen koe. Hij vindt het erg gezellig als je hem een handje komt helpen met het voeren van de koeien en de rest van de boerderijdieren. Bij de tenten kijk je uit op de dierenweide met schapen en geitjes en kun je koe “Dorien” en haar kalfje “Witje” goed in de gaten houden. De kleintjes vermaken zich prima in het zandhuisje in het midden. Natuurlijk kun je je eigen eitje uit het kippenhok halen en is er een ruimte om met de konijntjes te knuffelen. Ook verzorgpony “Zita” kom je op de boerderij tegen, zij houdt ervan om door jouw geborsteld te worden. En wil je graag op een pony rijden, op 4 min afstand van de boerderij is hier gelegenheid voor. Je krijgt hier persoonlijke begeleiding en voor de gevorderde ruiter zijn er buitenritten waaraan je deel kunt nemen. Wil je je eigen pony meenemen op vakantie, daar hebben we een plaatsje voor op de boerderij! Na de rondleiding op Het Hertenkamp is er de mogelijkheid om een tochtje te maken met een gerestaureerde oldtimer tractor en huifkar naar een nabij gelegen boerderij waar het verhaal over de volwassen koe verder verteld kan worden. Boer Jos of zoon Vinnie maakt ook graag een tochtje met onze gasten door de mooie landelijke omgeving. Boerin Lilian vindt het heerlijk om haar gasten te verwennen met in de ochtend heerlijk versgebakken broodjes of een ontbijtmand. Een complete maaltijdschotel is in overleg altijd te regelen.

In de omringende bossen kun je heerlijk wandelen. Met de bolderkar en picknickmand samen heerlijk op pad! Ook voor “geocaching” kun je in onze omgeving terecht. Voor de fietsers, Het Hertenkamp grenst aan de knooppunten route bij knooppunt 26 en de mountainbikers kunnen zich uitleven met de aangrenzende “Vressellaar route” die door de bossen van Mariahout naar st-Oedenrode loopt. Met warm weer ben je binnen vijftien minuten bij Strandbad “Enode” in Nuenen en recreatiepark Hemelrijk “Billy Bird” is op ongeveer twintig minuten afstand te bereiken. Voor de visliefhebbers kun je terecht bij de nabijgelegen visvijver in Lieshout en het Wilhelminakanaal. Neem ook eens een kijkje bij de Lourdesgrot uit 1999. Deze vind je naast het kerkplein en is een kopie van de originele grot in Lourdes. Ook is het Openluchttheater zeker een bezoekje waard. Het programma is op de boerderij aanwezig. Toch zin in een terrasje of middag winkelen? Dan is Eindhoven en ’s-Hertogenbosch eenvoudig te bereiken vanaf Het Hertenkamp. Bij Het Hertenkamp hebben ze nu een binnenruimte met een los terras, voor workshops, teambuilding of bijvoorbeeld vergaderingen. Voor het reserveren van deze ruimte, kun je na je reservering contact opnemen met boerin Lilian.

Overige informatie

Wifi aanwezigNiet aanwezig
Huisdieren toegestaanJa
BroodserviceJa
Ligging Landelijk gelegen

Beoordeling

Reactie toevoegen